Potřebujete poradit s výběrem? 
+420 739 021 759 (po–pá 8:00–16:30)
Mykózy – nekonečný boj! Zkuste přírodní alternativu.

Mykózy – nekonečný boj! Zkuste přírodní alternativu.

17. září 2020

Už zase výtoky! Připomíná vám to něco? Trpíte chronickými záněty, mykózou? Tvrdí vám váš gynekolog, že se jedná o běžné onemocnění? Není to pravda. Chronickou kandidózou trpí čtvrtina žen. Jedná se o systémové onemocnění, což znamená, že je postiženo celé tělo, nejenom pohlavní orgány, a tak je potřeba přistupovat i k léčbě – systémově

Kvasinkové nemoci jsou pro pacientky sice nepříjemné, ale pro celý organismus velmi nebezpečné. Kvasinky představují pro tělo silnou toxickou látku, jejich metabolické odpady způsobují celou řadu závažných onemocnění.

Co způsobuje vznik kvasinek v těle

Kvasinka Candida albicans je houba, která běžně žije v našem těle od narození. A žije v harmonii s „dobrými“ kvasinkami jako je acidofilus. Ovšem různé životní situace způsobí, že se přemnoží a začne škodit. Přemnožení kvasinek způsobuje mnoho faktorů, které se často vzájemně kombinují a mohou vás postihnout, i když se snažíte dodržovat zdravý životní styl.

Antibiotika – zabíjí přirozené a zdravé acidofily a kvasinky mají hned volnou půdu rychle se přemnožit.

Antikoncepce – vytváří hormonální nerovnováhu, a ta pomáhá kvasinkám.

Steroidní léky (hormonální léky na alergie) – oslabí imunitní systém a ten pak nestačí zastavit růst kvasinek.

Stres – stresové hormony způsobují překyselení a tím živnou půdu pro růst kvasinek

Špatné složení stravy – vede k porušení acidobazické rovnováhy v těle – kvasinka se cítí dobře jak v silně kyselém, tak v silně zásaditém prostředí. V kyselém prostředí se cítí jako štika v rybníce. Základem je správný jídelníček s mírnou převahou zásadotvorných potravin.

Proč jsou kvasinky tak nebezpečné?

Candida albis je v kyselém prostředí rychlá, pohyblivá a rychle se šíří do všech míst v těle, i do těch nejvzdálenějších. Naopak v zásaditém prostředí je líná, pomalá, nepohyblivá. Ráda ulpívá a vytváří skládky, místa pro vznik cyst a nádorů.

Candida albis se usazuje ve střevech a zde tvoří podhoubí – povlak na velkých částech střevních sliznic. Ten následně brání vstřebávání vitamínů a živin. Nedostatek minerálů potom může způsobovat mimo jiné padání vlasů, kazivost zubů a lámavost nehtů. Nefunkčnost střev pak velmi oslabuje imunitní systém. Je méně známé, že střeva se podílí na tvorbě tzv. hormonů dobré nálady. Střevo patologicky osídlené kvasinkami má vliv na vznik pocitů únavy a depresí.

Některé příznaky přemnožení kvasinek

Neodolatelná chuť na sladké a pečivo – je způsobena tím, že kvasinky nutně potřebují cukr ke svému životu. Uvolňují do těla látku, která způsobuje neodolatelnou chuť na sladké.

Mírná až obrovská únava – přemnožené kvasinky totiž uvolňují toxiny, které vyvolají reakci imunitního systému a také blokují tvorbu tzv. hormonů dobré nálady

Bolesti kloubů – z kolonií kvasinek, které žijí i v kloubech a jejich toxiny dráždí kloubní výstelku.

Nadýmání – z přemnožených kvasinek ve střevě.

Svědění na konečníku – způsobují kvasinky, které se dostaly střevem až ke konečníku.

Záněty pochvy a prostaty, ztráta sexuální touhy – to bývá často první impuls pro hledání řešení.

Šupinatá ložiska na šourku – někdy jako jediný pozorovatelný projev u muže.

Zápach z úst – kvasinky se usídlily v trávicím traktu.

Příroda umí pomoci

Léčba kvasinkových onemocnění nesmí být pouze lokální. V tom případě je neúčinná a obtíže se dříve nebo později dostaví znova. S kvasinkami je nutné bojovat na všech frontách a dostatečně dlouho. Používá se kombinace bylin, hub i vitamínů a minerálů.

Nezapomeňte na úpravu stravy

Níže uvedená dietní opatření je potřeba dodržovat velmi důsledně a být při léčbě trpělivý. Doporučujeme ji zařadit nejen ženám při boji s kandidózou, ale všem, kteří trpí střevní plísní, která se velmi často projevuje jako náhlá intolerance na mléko či lepek, plísní na nehtech či kůži, ale i při opakovaných nachlazeních či zánětech močového měchýře. Délka trvání je minimálně 4 týdny, ale i po této době je vhodné mít svůj jídelníček pod kontrolou.

Vyřazením nevhodných potravin z jídelníčku docílíme eliminaci plísní na zdraví prospěšnou úroveň. Nestačí pouze omezení množství, nutné je striktní vyřazení po dobu minimálně jednoho měsíce.

Nevhodné potraviny

1. Cukr– bílý, třtinový, med, všechny druhy sirupů (agáve, kukuřičný, rýžový…) a produkty, které ho obsahují (marmeláda, šťáva, čokoláda, sušenky, oplatky, bonbóny, pudinky, zákusky, sušené ovoce, nutela, sladké nápoje, sušená mléka. Na etiketě výrobků se vyskytuje cukr, glukózový sirup, fruktóza, glukozo-fruktozový sirup.

2. Bílá mouka– rohlíky, housky, chléb, buchty, sušenky…vše co má základ v bílé mouce. Můžeme jí nahradit špaldovou či žitnou celozrnnou. Tedy moukou, kde není vymílané zrno.

3. Uzeniny– salámy, šunky, párky, debrecínky, ale i uzená makrela, aspiky, tlačenky, paštiky.

4. Alkohol – včetně nealkoholických verzí piv

5. Nápoje – s obsahem cukru, energetické nápoje, kravské mléko. Dále pak kvasný ocet a všechny výrobky, které jej obsahují.

 

Nepodceňujte kvasinkové infekce! Nyní již víte co způsobují a jak si s nimi poradit.


Sdílet
Aneta Benediktová

Aneta Benediktová

odborná poradkyně
Zakladatelka a odborná poradkyně společnosti. Více o ní na www.anetabenediktova.cz
Napsat e-mail

Objevte další témata

Potřebujete poradit?