Polentový houbový koláč
21. srpna 2022
Polentový houbový koláč můžeme konzumovat teplý i studený. Je to skvělý pokrm na svačinu doma i do školy, na cesty do krabičky.
Recept
Těsto: 250g polenta (instatní) 50ml vody Sůl, česnek, drcený kmín
Omáčka: 5ks rajčat 1ks červené cibule 4 stroužky česneku 1 lžička oregana 1 lžička bazalky 1PL olivového oleje Sůl, pepř
Na zdobení: 1 miska hub 1ks šalotky Olivy dle chuti 3 kousky brokolice Sýr parmazánového typu
Postup:
Polentu s kořením uvaříme do podoby tuhé kaše, pořádně vymícháme a rozprostřeme do formy o velikosti 24cm a necháme vychladnout.
Na troše olivového oleje osmahneme cibuli, česnek, přidáme rajčata a koření a dusíme cca 10 minut. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
Hotovou omáčku nalijeme na vychladlé těsto a poklademe dle chuti. V našem případě jsme zvolili houby, které 15 minut podusíme na troše oleje se šalotkou. Rovnoměrně rozprostřeme na koláč, dozdobíme olivami brokolicí rozpadlou na kousky. Posypeme parmazánem.
Pro spojení chuti dáme do trouby zapéct na 15 minut.
Dobrou chuť!

Barbora Harvišová
Potřebujete poradit?
